Revista presei: "Capitala Libiei s-a transformat într-un adevărat iad"

Embed:

Intrarea rebelilor libieni în capitala Tripoli este principalul subiect abordat astăzi de presa internaţională.

Publicaţia britanică "The Telegraph" scrie că forţele guernamentale libiene nu au opus prea multă rezistenţă rebelilor care au intrat în capitală. Purtătorul de cuvânt al Guvernului s-a adresat naţiunii, declarând că Tripoli s-a transformat într-un adevărat iad.

"Adevărul" notează că primele forţe ale rebelilor au ajuns în Tripoli noaptea trecută şi că luptele cu forţele guvernamentale au lăsat în urmă sute de morţi şi răniţi. Purtătorul de cuvânt al regimului Gaddafi spune că în ultimele 24 de ore şi-au pierdut viaţa în jur de 1.300 de oameni.

RIA Novosti scrie că Statele Unite au cerut Consiliului Naţional de Tranziţie al Libiei să pună la punct un plan de acţiuni după căderea lui Gaddafi. Oficialii americani monitorizează atent evoluţia evenimentelor din ţara africană, notează agenţia.

Gaddafi este gata să negocieze în timp ce doi dintre fii săi sunt în mâinile rebelilor, titrează Le Figaro. Ofensiva insurgenţilor numită "Operaţiunea Sirena" a fost declanşată duminică seara, pentru a-l determina pe Gaddafi să capituleze sau să părăsească ţara.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu