Revista presei: Berlusconi l-a convins pe Gaddafi să renunţe la armele atomice

Embed:

Belgia nu avansează suficient de mult în politica sa de combatere a fumatului. Publicaţia "La Libre" scrie că, potrivit rezultatelor unei anchete, Belgia a ocupat locul 10 din 31, pe motiv că fumatul încă este permis în mai multe localuri din oraşe, ceea ce contravine legilor în vigoare.

Datorită lui Berlusconi, Gaddafi a renunţat la armele atomice. Sunt declaraţiile fostului ministru american al Apării, Donald Rumsfeld, citat de "Il Giornale". Publicaţia mai reaminteşte că dictatorul libian era pe punctul de a-şi crea un arsenal nuclear militar în 2003, de care toată lumea să fie înfricoşată. Silvio Berlusconi l-a convins însă pe Gaddafi că este mai bine să aibă relaţii bune cu SUA, şi nu relaţii comerciale limitate.

Securitatea ţării nu este gratuită. Asta a declarat preşedintele român, Traian Băsescu, citat de "România Liberă", referindu-se la implicarea României în războiul din Libia. Băsescu a mai spus că ţara sa nu poate să nu fie solidară cu aliaţii săi. Cu toate acestea, oficialul român a mai adăugat că nu crede că soluţiile militare vor rezolva situaţia din ţările arabe.

Curtea Supremă de Justiţie din Spania a refuzat înregistrarea unui nou partid socialist basc. "Le Monde" relatează că Guvernul spaniol a cerut Curţii Supreme, la începutul lunii martie, să refuze înregistrarea formaţiunii pe motiv că ar face parte din partidul basc Batasuna, interzis în Spania.

Rusia ar putea da Serbiei un împrumut în valoare de 800 de milioane de dolari. RIA Novosti scrie, citându-l pe preşedintele sârb, că o parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru proiecte ce ţin de dezvoltarea reţelei de căi ferate în ţara sa. Agenţia mai scrie că gigantul petrolier rus, Gazprom, a investit anul trecut peste 290 de milioane de dolari, iar în acest an suma se va dubla.

Lasă un comentariu