Revista presei: Barack Obama şi Dmitri Medvedev au demonstrat că sunt în relaţii bune, scrie cotidianul Vedomosti

Embed:

Barack Obama şi Dmitri Medvedev sunt în relaţii bune şi au demonstrat acest lucru în cadrul Summitului Cooperări Economice Asia-Pacific, scrie cotidianul rus Vedomosti. Publicaţia menţionează că ultima întrevedere a celor doi a fost una puţin tensionată din cauza scandalului de spionaj dintre Statele Unite şi Rusia.

România Liberă notează că, motivarea deciziei referitoare la Legea Educaţiei, publicată de Curtea Constituţională, a declanşat un conflict juridic între Guvern şi Parlament. Cu toate acestea, cererea de anulare a angajării răspunderii depăşeşte compentenţele Curţii, iar soluţia aparţine în exclusivitate autorităţilor aflate în conflict.

Dailymail anunţă că Paul şi Rachel Chandler, cuplul britanic eliberat, duminică, de piraţii somalezi după mai bine de un an petrecut în captivitate, au ajuns acasă. Doamna Chandler, în vârstă de 57 de ani, s-a declarat fericită că este în viaţă. Mai mult, ea spune că fericirea ei e dublă pentru este liberă şi că îşi poate vedea familia. Soţul ei, în vârstă de 60 de ani, spune că mai vrea să călătorească pe mare.

Revista Time precizează că regretatul om de ştiinţă, Stephen Schneider, compara dependenţa de combustibili fosili ai lumii moderne cu dependenţa de heroină. Obiceiul este periculos, dar aproape imposibil de combătut. Publicaţia menţionează că această lecţie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon trebuie învăţată de guvernele din întreaga lume.

Il Giornale informează că Papa Benedict al 16-lea a declarat că lumea trebuie să ia în serios criza economică, discutată zilele trecute la summit-ul G20 de la Seul. Suveranul pontif a citit şi un verset din Sfântul Pavel despre importanţa muncii.

Lasă un comentariu