Revista presei: Apropiere istorică între Rusia şi SUA, titrează România Liberă

Presa internaţională nu a trecut cu vederea turneul european al vicepreşedintelui american. Cele mai comentate momente ţin de propunerea lui Vladimir Putin de a suspenda regimul de vize între cele două ţări.

Postul american de televiziune CNN informează că mai mulţi analişti politici americani au reacţionat la propunerea premierului rus. Experţii sunt de părere că acest proces este unul complicat şi de durată. CNN relatează că Moscova negociază şi cu Uniunea Europeană despre anularea vizelor.

Subiectul anulării regimului de vize a fost abordat şi de Ria Novosti. Potrivit lui Iuri Uşakov, adjunctul şefului Administraţiei aparatului guvernului rus, problema vizelor a fost pentru prima dată adusă în vizorul relaţiilor dintre cele două ţări. Agenţia scrie că jurnaliştii ruşi au chestionat mai mulţi politicieni şi niciunul dintre ei nu s-a opus acestei iniţiative.

"Apropiere istorică între Rusia şi SUA", titrează cotidianul România Liberă. Vicepreşedintele american s-a întâlnit joi dimineaţa cu apărători ruşi ai drepturilor omului şi le-a adus la cunoştinţă susţinerea Washingtonului faţă de dezvoltarea democraţiei în Rusia.

"La Moscova, Biden a atras atenţia asupra corupţiei", scrie Washington Post. În faţa studenţilor de la Universitatea de Stat, vicepreşedintele american a declarat că Rusia are lacune la capitolul justiţie, şi a cerut să nu fie compromise elementele de bază ale democraţiei din această ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu