Revista presei: Alegerile prezidenţiale anticipate în Polonia vor fi organizate pe 20 iunie

Embed:

Preşedintele interimar al Poloniei, Bronislaw Komorowski, a prezentat ieri Comisiei Electorale Centrale de la Varşovia lista semnăturilor, pentru a fi înregistrat oficial pentru alegerile prezidenţiale. Luna trecută, s-a decis ca alegerile prezidenţiale anticipate să fie organizate pe 20 iunie, iar dacă va fi nevoie, un al doilea tur va avea loc pe 4 iulie.

RIA Novosti scrie că preşedintele Sejm-ului din Polonia, Bronislaw Komorowski, a prezentat Comisiei Electorale Centrale aproape 770 de mii de semnături. Pentru a fi înregistrat, potrivit legislaţiei din Polonia, un candidat trebuie să prezinte cel puţin 100 de mii de semnături ale cetăţenilor. Contracanditatul lui Komorowski în alegerile prezidenţiale va fi Jaroslaw Kaczinsky, fratele fostului preşedinte Lech Kaczinsky, care a murit într-un accident aviatic pe 10 aprilie.

The Jerusaleem Post scrie despre întrevederea de joi a ministrului apărării din Islael, Ehud Barack, cu reprezentantul special al SUA pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, la Tel Aviv. Oficialii au discutat despre posibilitatea relansării discuţiilor de proximitate, dintre Israel şi autorităţile palestiniene, ca mai apoi acestea să devină negocieri directe, mediate de SUA.

loading...

Lasă un comentariu