Revista Presei: Agenţia Fitch a îmbunătăţit ratingul Greciei, după schimbul de obligaţiuni

Embed:

Ce-a fost mai greu, a trecut. Asta a declarat premierul italian, citat de Reuters, în cadrul unei întrevederi cu cancelarul german, Angela Merkel. Mario Monti spune că faza acută a crizei din Zona Euro a fost depăşită, dar acest lucru nu este un motiv de relaxare.

Încă o veste bună pentru Grecia. Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit ratingul acestei ţări, care era la nivelul de "default selectiv". BusinessWeek notează că decizia Fitch vine după ce autorităţile elene au confirmat finalizarea schimbului unor obligaţiuni în valoare de 177 miliarde de euro. Astfel, agenţia consideră că acest lucru a îmbunătăţit semnificativ serviciul datoriei externe şi a redus riscul apariţiei pe termen scurt a unor dificultăţi de rambursare pentru noile obligaţiuni greceşti.

Încă un contracandidat pentru Nicolas Sarkozy. Le Monde scrie că Marine Le Pen, candidat al extremei drepte la alegerile prezidenţiale franceze, dispune de cele 500 de semnături din partea unor aleşi, necesare pentru a putea intra în cursa pentru Palatul Elyse. Data limită pentru prezentarea acestor semnături Consiliului Constituţional este vineri.

Premierul britanic, David Cameron, efectuează o vizită la Washington, notează BBC. Şeful Cabinetului de la Londra urmează să reafirme sprijinul pentru preşedintele american, Barack Obama, în problemele sensibile privind Afganistanul şi Iranul.

Iulia Timoşenko vrea să primească îngrijiri medicale în Germania. Despre acest lucru a anunţat administraţia Penitenciarelor din Ucraina. Totuşi, Ria-Novosti scrie că avocatul fostului premier ucrainean a negat aceste informaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu