Revista presei: Adevărul scrie despre datoria externă a României, care s-a triplat în ultimii trei ani

Adevărul scrie despre datoria externă a României, care s-a triplat în ultimii trei ani şi continuă să urce ameninţător. Publicaţia subliniază că fără reformele necesare şi cu măsuri de austeritate, care nu aduc suficiente venituri la buget, România va fi nevoită să apeleze la noi împrumuturi.

The Telegraph informează despre decizia fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor. Este vorba despre Newt Gingrich, care vrea să intre în cursa prezidenţială, alături de Barack Obama, în 2012. Gingrich, în vârstă de 67 de ani, a început deja bătălia pentru Casa Albă, vizitând zece state în ultimele două săptămâni.

The New York Times dezvăluie noi detalii despre războiul din Afganistan. Americanii bănuiesc că serviciile secrete pakistaneze ajută insurgenţii talibani. Publicaţia menţionează că Pakistanul a primit peste un miliard de dolari din partea Washingtonului, pentru a ajuta la combaterea militanţilor.

Preşedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad l-a învinuit pe omologul său rus Dmitri Medvedev, că face jocul americanilor, spune Kommersant. Liderul de la Teheran a avertizat autorităţile de la Moscova că această politică este împotriva intereselor ruse. Analiştii politici şi-au exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea exclude Rusia din proiectul de schimb de uraniu îmbogăţit, dacă acesta va fi realizat.

Autorităţile germane nu au luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina tragedia din timpul festivalului de muzică tehno Love Parade, scrie Le Figaro. Publicaţia aminteşte că cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 340 au fost rănite în urma busculadei produse în timpul evenimentului.

loading...

Lasă un comentariu