Revenirea senzaţională a lui Dressen

Embed:
Germanul Thomas Dressen, victima unei grave accidentări la genunchi în sezonul trecut, a reuşit o revenire incredibilă în Cupa Mondială de schi alpin. Sportivul de 26 de ani a fost cel mai rapid în proba de coborâre, desfăşurată în staţiunea canadiană Lake Louise, în etapa a . El a fost cronometrat cu un minut, 46 de secunde şi 80 de sutimi. Dressen l-a devansat cu doar două sutimi de secundă pe italianul Dominik Paris, care a urcat pe treapta a doua a podiumului. Elveţianul Beat Feuz a fost al treilea.

Liderul clasamentului general este norvegianul Henrik Kristoffersen, cu 113 puncte. Scandinavul este urmat tocmai de Thomas Dressen şi de francezul Alexis Pinturault, ambii cu câte 100 de puncte.

Tot în cadrul Cupei Mondiale, italianca Marta Bassino a câştigat proba de slalom uriaş în oraşul Killington din statul american Vermont. Ea s-a impus cu timpul de un minut, 38 de secunde şi 19 sutimi de secundă. A fost prima victorie obţinută de sportiva de 23 de ani la un asemenea nivel. Pe locul s-a clasat o altă italiancă, Federica Brignone, iar americanca Mikaela Shiffrin a completat podiumulul.

Shiffrin se poziţionează în vârful ierarhiei generale cu un ecart considerabil față de urmăritoarele sale. Ea are la activ 240 de puncte, în timp ce următoarea clasată, elveţianca Wendy Holdener, a acumulat până la acest moment doar 128, deci cu 112 puncte mai puțin.
loading...

Lasă un comentariu