Revenire spectaculoasă, după o pauză de şapte ani. FC Tiraspol s-a calificat în finala Cupei Moldovei

Embed:

Adversara echipei Veris din finala Cupei Moldovei, FC Tiraspol, are parte de cel mai bun sezon din istoria de 12 ani ai clubului. Echipa din stânga Nistrului şi-a asigurat un loc pe podium în campionat, după o pauză de şapte ani, şi s-a calificat, la fel, în premieră, în finala Cupei.

Istoria echipei FC Tiraspol a început în anul 2001. În acel sezon, formaţia a evoluat în Divizia Naţională sub denumirea de Constructorul Cioburciu. La finalul campionatului, echipa s-a clasat pe locul patru şi s-a calificat în cupele europene, unde a fost eliminată în primul tur al Cupei Intertoto.

Înainte de începerea sezonului 2002-2003, echipa şi-a schimbat denumirea în FC Tiraspol, iar la final s-a clasat pe locul patru şi a debutat în Cupa UEFA, unde a ajuns până în turul doi preliminar. În 2006, FC Tiraspol a reuşit prima mare performanţă, câştigând medaliile de bronz. După acest succes, formaţia din stânga Nistrului nu s-a mai regăsit, iar în ultimii patru ani nu s-a clasat mai sus de locul şase în campionat.

În acest sezon, FC Tiraspol are cele mai bune evoluţii din istoria clubului. Echipa antrenată de Vlad Goian nu mai poate pierde locul trei şi chiar are şanse să câştige în premieră medaliile de argint. Totodată, FC Tiraspol s-a calificat pentru prima dată în finala Cupei Moldovei şi din sezonul viitor va evolua în preliminariile Ligii Europei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu