REVELION ÎN SPATELE GRATIILOR. Iurie Parhomenco a primit încă 30 de zile de arest

Embed:

Unul dintre inculpaţii în cazul tentativei de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, îşi va petrece noaptea dintre ani în spatele gratiilor.

Judecătoria Chişinău a prelungit arestul pe numele lui Iurie Parhomenco, la solicitarea procurorilor pentru combaterea criminalităţii organizate. Parhomenco, cel care şi-a recunoscut anterior vina, a refuzat să discute cu presa, dar avocatul său a calificat decizia drept una ilegală.

"Consider că este o decizie ilegală în măsura în care, inculpatul a fost deja audiat. Nu există careva riscuri că el se va eschiva. O voi contesta cu recurs la Curtea de Apel", a spus avocatul Iulian Cașu. 

Potrivit procurorilor, Parhomenco a fost responsabil de găsirea executanților omorului. E vorba despre doi foşti participanţi în conflictul din estul Ucrainei.

El şi alţi şase indivizi au ajuns pe banca acuzaţilor la sfârşitul lunii octombrie. Potrivit procurorilor, aceştia au acţionat la comanda interlopului Grigore Caramalac, zis Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi dat în căutare internaţională. În total, în această schemă figurează 17 persoane: opt au fost reţinute în aprilie la Chişinău, iar celelalte - în Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu