Reuters: Mai mulţi diplomaţii americani au părăsit astăzi ambasada SUA din Caracas

Statele Unite îi contestă legitimitatea lui Maduro, un socialist aflat la putere din 2013, ca preşedinte al naţiunii bogate în petrol şi îl susţin pe liderului opoziţiei, Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela.

Guaido, care a devenit lider al opoziţiei, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar. Dar el încă nu are control asupra instituţiilor statului, care rămân loiale lui Maduro, în ciuda unei crize economice şi politice profunde.

Departamentul de Stat a cerut angajaţilor guvernamentali ai ambasadei SUA să părăsească Venezuela şi a transmis că cetăţenii americani ar trebui să ia în considerare părăsirea ţării din America de Sud.

Un martor a declarat că în jurul orei locale 8:30 a văzut un convoi de autovehicule însoţite de motociclete de poliţie şi maşini cu lumini intermitente care se aflau pe o autostradă din Caracas în direcţia aeroportului. Alţi poliţişti au blocat traficul, potrivit Reuters.

Un alt videoclip care circulă pe reţelele de socializare online a arătat aceeaşi caravană care părăsise ambasada, un complex fortificat de clădiri cu vedere spre centrul oraşului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu