Reuniune de urgenţă al Consiliul de Securitate al ONU! Ce subiect urmează să fie discutat

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la ofensiva armatei siriene în estul orașului Alep va avea loc marți sau miercuri la New York, a declarat, ambasadorul francez la ONU, François Delattre. Diplomatul a precizat că Parisul face eforturi, alături de președinția senegaleză a forului, pentru convocarea cât mai rapidă a reuniunii, scrie agerpres.ro.

"Azi sau mâine, cel târziu, cred că va avea loc ședința", a declarat și ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, pentru AFP, subliniind că Londra susține solicitarea Franței.

Ambasadorul Delattre a spus că, în condițiile în care estimările ONU arată că 16.000 de civili au părăsit deja zona de est a Alepului, Franța și partenerii săi nu pot asista în liniște la ce ar putea fi cea mai cruntă masacrare a civililor de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Ambasadorul britanic la ONU le-a cerut regimului de la Damasc și Rusiei să înceteze bombardamentele și să permită accesul convoaielor umanitare.

Diplomatul a spus că ONU "a pregătit un plan pentru ca localnicii din estul Alepului să poată primi ajutoare și pentru ca răniții să fie evacuați" și că opoziția a acceptat acest plan.

"Prin urmare, cer Rusiei să facă în așa fel încât și regimul Sirian să îl accepte", a declarat Matthew Rycroft.

Armata siriană a preluat, zilele trecute, controlul asupra unui cartier-cheie din estul Alepului, zonă aflată încă din 2012 sub controlul rebelilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu