Returul finalei Copei Libertadores se va disputa la Madrid pe stadionul Santiago Bernabeu

Embed:

Returul finalei Copei Libertadores, partida dintre echipele argentiniene River Plate şi Boca Juniors, se va disputa la Madrid pe stadionul "Santiago Bernabeu". Anunțul a fost făcut de Confederația Sud-Americană de Fotbal, CONMEBOL.

Partida este programată pentru 9 decembrie şi va începe la ora 21 şi 30 de minute. Anterior, pentru găzduirea acestui meci fuseseră luate în calcul mai multe variante, printre care figurau stadioane din Italia, Paraguay, Statele Unite ale Americii sau Qatar.

"Spania este o țară cu cel mai mare număr de cetățeni argentinieni din lume în afara Argentinei. De asemenea, Madridul este al 10-lea cel mai sigur oraș din lume. Aeroportul madrilen are foarte multe conexiuni cu America Latină", a spus Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL.

După 2-2 în prima manșă, pe terenul Bocăi, partida-retur urma să aibă loc pe stadionul lui River, pe 25 noiembrie, însă incidentele provocate de suporteri au făcut imposibilă disputarea partidei.

Au fost scene de groază pe străzile din Buenos Aires. Autocarul Bocăi Juniors a fost atacat cu o ploaie de pietre de fanii lui River Plate în drumul spre stadionul "Monumental". Trei jucători au ajuns la spital, printre care și căpitanul Pablo Perez, care a suferit o leziune la cornee, din cauza cioburilor de sticlă dispersate la spargerea geamurilor autocarului.

La sosirea autocarului la stadion, Carlos Tevez a avut de suferit după ce a inhalat și el spray lacrimogen folosit de forțele de ordine pentru a împrăștia suporterii turbulenți. Medicii au intervenit imediat pentru a-i consulta pe jucătorii afectați.

Unii fotbaliști au și vomitat în vestiare, din cauza gazelor lacrimogene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu