Retrospectiva săptămânii: TEROARE, ATENTATE TERORISTE şi OAMENI MORŢI

Săptămâna aceasta a fost zguduită de mai multe atentate teroriste, cel mai ucigător fiind cel din Sankt Petersburg, care s-a produs luni. Atunci, un individ pe nume Akbarjon Djalilov a lăsat într-o staţie de metrou o bombă, iar ulterior a urcat în tren şi a provocat o explozie. În urma atentatului, 14 oameni au murit, iar 51 au fost răniţi.

Atentatul a fost, cel mai probabil, comis la comanda grupării teroriste Statul Islamic. De această părere sunt experţii din Rusia. Ulterior, opt oameni suspectaţi că ar avea legătură cu atacul au fost reţinuţi de poliţie.

Tot în Sankt Petersburg, joi, o altă explozie s-a produs într-un bloc. În urma deflagraţiei, o parte din peretele exterior al unui apartament s-a prăbuşit şi a avariat o maşină parcată în zonă. Atentatul a avut loc în apropiere de clădirea în care în aceeaşi zi a mai fost o alertă. Acolo a fost găsit un dispozitiv explozibil în locuinţa unor complici de-ai presupusului organizator al atentatului din staţia de metrou.

Ieri, o femeie din Odesa, care pregătea un atentat terorist, a fost reţinută de către Serviciul de Securitate al Ucrainei. Aceasta a fost prinsă într-o gară din oraş chiar după ce a preluat pachetul cu 600 de grame de trotil, venit din regiunea transnistreană. Femeia ar fi fost recrutată prin intermediul unei reţele de socializare ruseşti.

În urma investigaţiei, s-a descoperit că cel care o ghida este un angajat al Ministerului Securităţii de Stat din aşa-numita Republică Populară Lugansk. Autorităţile au deschis un dosar în acest caz, iar femeia colaborează cu ancheta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu