RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNII: Care au fost cele mai importante evenimente politice și economice

Embed:

Săptămâna aceasta a fost marcată de un şir de evenimente politice şi economice.

Experţii FMI, aflaţi într-o vizită de evaluare în Moldova, au anunţat că cea de-a doua tranşă în sumă de 20 de milioane de dolari, ar putea ajunge în ţara noastră până la sfârșitul anului.

În noiembrie 2016, Fondul Monetar a aprobat programul de finanţare pentru Republica Moldova. Chişinăul urmează să primească în jur de 182 de milioane de dolari, dintre care 59 milioane deja au fost transferate.

Tot în această săptămână, premierul Pavel Filip, însoţit de mai mulţi miniştri, a efectuat o vizită de trei zile în Israel. Şeful executivului a avut o întrevedere şi cu omologul său Benjamin Netanyahu.

Printre cele mai importante subiecte discutate în Israel se numără lansarea unor curse avia de tip low-cost și semnarea unui acord de protecție socială a moldovenilor care muncesc în Țara Sfântă, pentru a putea beneficia de pensii.

Filip s-a mai întâlnit cu diaspora moldovenească și cu reprezentanții comunității evreilor originari din Moldova. Premierul a vizitat şi locurile sfinte și a depus flori la complexul memorial al victimelor Holocaustului din Ierusalim.

Un alt eveniment marcant din această săptămână a fost aprobarea la Guvern a programului "Prima Casă". Tinerii care vor să-şi cumpere o casă vor beneficia de credite preferențiale, iar statul va garanta 50 la sută din soldul împrumutului acordat.

Potrivit conceptului întocmit de Ministerul Finanţelor, sunt eligibili toţi moldovenii de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Beneficiarii nu trebuie să aibă un alt imobil sau credit ipotecar activ, iar salariul trebuie să fie de două ori mai mare decât plata lunară pentru credit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu