Retrospectiva politico-economică: Evenimentele de rezonanţă care au marcat săptămâna

Embed:

Săptămâna care se încheie a fost plină de evenimente economice şi politice. Unul din cele mai importante este vizita premierului Pavel Filip la București.

Prim-ministrul Pavel Filip a primit asigurări de susţinere din partea Guvernului României. Țara vecină va acorda, în scurt timp, prima tranşă de 60 de milioane de euro din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro. Mai mult, guvernul român va acorda ajutoare de urgenţă persoanelor defavorizate din Moldova.

"Prietenul la nevoie se cunoaşte". Guvernul României este gata să ofere asistenţă financiară Moldovei

Revenit în țară, premierul Pavel Filip a propus instituirea unui moratoriu pentru controalele agenţilor economici pentru o perioadă de trei luni. Subiectul a fost discutat și la o întâlnire a şefului Executivului cu oamenii de afaceri la care a fost decisă crearea unei platforme de comunicare între Guvern şi agenţi economici. Aceeaşi propunere a fost făcută și preşedinţilor de raioane şi primarilor care la fel au avut întrevederi cu premierul.

Pavel Filip tet-a-tet cu oamenii de afaceri: Obiectivul principal este creşterea bunăstării populaţiei (FOTOREPORT)

Zilele acestea, președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a invitat pe cei trei lideri ai protestatarilor pentru a discuta solicitările acestora, precum și eventualele soluții identificate la revendicările înaintate. Aceștia au refuzat să vină la întrevedere.

Ce a dorit să le propună speakerul Candu liderilor manifestanţilor care I-AU RESPINS INVITAŢIA LA DIALOG

La rândul său, şeful Legistlativului a declarat că Parlamentul este gata să examineze revendicarea manifestanţilor privind organizarea unui referendum republican pentru alegerea şefului statului direct de popor.

Andrian Candu: Vom propune organizarea unui REFERENDUM pentru alegerea preşedintelui ţării (VIDEO)

Tot în această săptămână, consumatorii au avut parte de mai multe veşti bune. Astfel, a fost anunţat că tariful pentru gazele naturale va fi redus cu aproape 11 la sută începând cu 1 februarie.

VESTE BUNĂ! Preţul gazului natural se micşorează cu 11 la sută. ANUNŢUL făcut de ANRE

Iar companiile petroliere au ieftinit carburanţii, în medie, cu un leu per litru.

IEFTINIRI ÎN LANŢ: Alte companii arată la pompă preţuri mai mici la combustibil

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu