Retrospectiva politică: Traian Băsescu a vizitat Chişinăul, deputaţii s-au dus în vacanţă, iar câţiva viceminiştri au fost demişi

Embed:

Săptămâna care se încheie a fost marcată de vizita la Chişinău a preşedintelui României, Traian Băsescu. Cu această ocazie, sute de oameni au ieşit în stradă pentru a-l vedea şi chiar îmbrăţişa pe liderul de la Cotroceni. Pe de altă parte, un grup de tineri l-a huiduit pe Băsescu. 

Preşedintele României a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali de la Chişinău. În cadrul vizitei, liderul de la Bucureşti a asigurat autorităţile din Moldova că eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră va fi reluată în cel mult o lună. Băsescu a mai declarat că România va majora, anul viitor, numărul burselor acordate tinerilor din Moldova. 

În această săptămână, a început vacanţa deputaţilor care va dura mai mult de o lună, iar preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a vizitat câteva instituţii printre care Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, dar şi Comisia Naţională pentru Integritate. 

Miercuri, la Guvern au avut loc mai multe numiri şi demiteri. Nicolae Eşanu a revenit în funcţia de viceministru al Justiţiei, iar viceministrul Afacerilor Interne Vasile Dragomir şi-a pierdut fotoliul. La fel, Mihai Ciocanu, Octavian Grama şi Svetlana Cotelea au fost numiţi viceminiştri la Sănătate. Totodată, fostul director al selecţionatelor naţionale de fotbal din Moldova, Dragoş Hâncu, a devenit viceministru al Tineretului şi Sportului. 

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a ajuns în vizorul Comisiei Naţionale pentru Integritate, în legătură cu un posibil conflict de interese în cazul noii liste de medicamente compensate, adoptată în aprilie. Anterior, s-a constatat că Usatîi şi-a depăşit atribuţiile atunci când a semnat ordinul de reorganizare a mai multor instituţii medicale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu