Retrospectiva politică: Semnarea Acordului de Asociere cu UE, cel mai important eveniment al săptămânii

Embed:

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este cel mai important eveniment al săptămânii. Ce acţiuni au mai avut loc în ultimele şapte zile aflați din materialul următor.

Luni, Ministerul Justiției a înregistrat Partidul Comunist Reformator din Moldova. Simbolul formațiunii este spicul de grâu și ciocanul.

Marți, comuniştii au cerut demisia președintelui Nicolae Timofti. PCRM a depus un demers la Parlament şi Preşedinţie. Deputaţii din opoziţie invocă faptul că Timofti ar susţine aderarea Moldovei la NATO, a numit în funcții miniștri demişi pentru acte de corupție.

Miercuri, Comisia Juridică a Legislativului a avizat un proiect de lege ce prevede lipsirea de imunitate a  deputaţiilor. Potrivit prevederilor, aleşii poporului vor putea fi reținuți, arestați şi percheziționați, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, şi trimişi în judecată fără aprobarea Parlamentului.

Joi, Angajații Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu reprezentanții Procuraturii Generale, au reținut două persoane suspectate de pregătirea unor acțiuni subversive și anticonstituționale, capabile să prejudicieze securitatea și integritatea teritorială a statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu