Retrospectiva politică: Evenimentele de rezonanţă care au marcat săptămâna

Başcanul autonomiei găgăuze şi-a prezentat raportul de activitate pentru cele o sută de zile de mandat, iar reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol au avut o întrevedere. Acestea sunt câteva dintre evenimentele de pe scena politică a acestei săptămâni. 

Luni, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a prezentat raportul de activitate pentru o sută de zile de mandat. Printre realizări, ea a menţionat începerea reparaţiilor în spitale, școli și lansarea unui dialog permanent cu autoritățile centrale.

100 de zile de mandat! Başcanul Găgăuziei Irina Vlah şi-a prezentat raportul de activitate

Miercuri, au fost anunţate mai multe remanieri în cadrul instituţiilor subordonate Guvernului. Directorul companiei "Moldtelecom", Vitalie Iurcu, a fost numit viceministru al Economiei, fotoliu ocupat, anterior, de Tudor Copaci. Iar şeful Autorităţii Aeronautice Civile a devenit Mircea Maleca, care recent a demisionat din funcţia de director al companiei Air Moldova.

Noul şef al Agenției Turismului a devenit fostul director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor Iurie Carp. În funcția de medic șef sanitar de stat și viceministru al Sănătății a fost numită Aliona Serbulenco, care a condus anterior o clinică privată din Capitală.

NUMIRI LA GUVERN! Viceminiştri mai noi şi mai vechi au fost confirmaţi de Cabinetul de miniştri

Joi, reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol s-au întâlnit la sediul Misiunii OSCE din stânga Nistrului.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a prezentat administraţiei transnistrene un pachet de măsuri economice pentru a susţine dezvoltarea întreprinderilor din stânga Nistrului. El a explicat că acestea vor permite companiilor din regiunea transnistreană să-şi exporte mai uşor mărfurile, prin Ucraina.

Chişinăul propune Tiraspolului măsuri pentru susținerea întreprinderilor de pe malul stâng

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu