Retrospectiva politică: Evenimentele care au marcat săptămâna

Embed:

Republica Moldova a sărbătorit Ziua Drapelului și a Stemei de Stat, dar și un an de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Ce alte evenimente politice au marcat această săptămână aflați dintr-o scurtă retrospectivă.

Luni, Republica Moldova a sărbătorit Ziua Drapelului și a Stemei de Stat. Parlamentul a marcat evenimentul printr-o ședință solemnă, iar sediul legislativului și-a deschis larg ușile pentru toți.

În aceeași zi, moldovenii au marcat un an de la liberalizarea regimului de vize cu UE.

Tot luni, primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a prezentat bilanţul activităţii sale în cei opt ani de activitate. Printre cele mai importante realizări se numără potrivit primarului,crearea a 30 de mii de locuri de muncă şi amenajarea Parcului "Valea Morilor".

În prima zi a săptămânii, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a venit în Moldova, într-o vizită oficială de documentare privind implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE.

A doua zi, Tusk a avut un șir de întâlniri cu oficialii moldoveni, în cadrul cărora a discutat despre implementarea prevederilor Acordului de Asociere a Moldovei la UE. Demnitarul de la Bruxelles a reiterat că țara noastră este lider printre statele din Parteneriatul Estic.

Marți, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că raportul companiei de audit Kroll cu privire la situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank trebuie să fie făcut public.

Miercuri a fost dat startul înregistrării în cursa pentru alegerile locale din 14 iunie. Mai multe partide au depus dosarele pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, dar și pentru Consiliul Municipal.

La mijlocul săptămânii, ministrul de Externe al Estoniei, Keit Pentus-Rosimannus, a efectuat o vizită în Moldova. Oficialul eston a declarat că țara noastră rămâne restanțieră la capitolul implementarea reformelor în domeniul Justiției, Procuraturii, dar şi combaterea corupției.

Joi, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul buletinelor de vot pentru alegerile din 14 iunie. Acestea vor avea 140 de milimetri lățime, iar lungimea va varia în funcție de numărul de candidați.

În aceeași zi, Parlamentul a aprobat Programul național de acţiuni consacrate Anului Veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu