RETROSPECTIVA POLITICĂ: Evenimentele care au marcat săptămâna

Embed:

Premierul desemnat Iurie Leancă s-a întâlnit cu liberalii pentru a-i convinge să-l voteze în Parlament, iar fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu a fost condamnat în dosarul Pădurea Domnească. Ce alte evenimente au marcat această săptămână, aflaţi din materialul ce urmează.

Luni, la Chişinău a venit consilierul pentru politică externă al cancelarului german Angela Merkel. Oficialul s-a întâlnit cu liberal-democraţii, liberalii dar şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Politicienii nu au oferit detalii despre întrevedere.

Tot în prima zi a săptămânii, decizia prin care fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc, a fost dat în urmărire naţională a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău. Avocatul inculpatului, Mihai Murzac, a precizat că fostul ministru poate fi dat în căutare doar după 19 februarie, când va fi făcută publică argumentarea sentinţei de condamnare.

Miercuri, premierul desemnat Iurie Leancă s-a întâlnit cu liberalii pentru a-i convinge să-l voteze în Parlament. Liderii PL spus că îi vor da votul doar după ce va fi format un guvern majoritar din care să facă şi ei parte, alături de PLDM şi PDM.

În aceeaşi zi, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău Gheorghe Creţu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. El este acuzat de omorârea din imprudenţă a lui Sorin Paciu, în timpul partidei de vânătoare din Pădurea Domnească în 2012.

Joi, liderul PSRM, Igor Dodon a spus că organizaţia teritorială a partidului din autonomia găgăuză va fi desfiinţată. Declaraţia a fost făcută după ce socialiştii locali au anunţat că nu sunt de acord cu decizia conducerii PSRM de a o susţine pe fosta comunistă Irina Vlah la funcţia de başcan.

Vineri, premierul desemnat Iurie Leancă a stabilit o întâlnire cu deputaţii comunişti. Aceştia au amânat însă discuţiile până luni, pe motiv că ar avea nevoie de timp pentru a analiza programul de guvernare şi componenţa noului Executiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu