RETROSPECTIVA POLITICĂ a săptămânii. Deciziile CC şi lucruri importante discutate la şedinţa PDM

Embed:

Săptămâna aceasta a fost marcată de un şir de evenimente politice. Curtea Constituţională a pus ieri punct unui conflict apărut între Preşedinţie şi Guvern. Andrian Candu sau Pavel Filip au dreptul să semneze decretul de numire a noului ministru al Apărării. Asta după ce magistraţii Înaltei Curţi au constat că Igor Dodon este în imposibilitate de a exercita această prerogativă.

Marţi, Curtea Constituţională a emis o hotărâre potrivit căreia şeful statului este obligat să numească miniştrii desemnaţi de Guvern. Imediat după anunţarea deciziei, Dodon a declarat că nu este de acord cu prevderile acesteia şi a ameninţat dur magistraţii.

Zilele trecute s-au discutat lucruri importante şi la şedinţa săptămânală a PDM. Democraţii au solicitat stoparea procesului de închidere a şcolilor. Potrivit preşedintelui formaţiunii, Vlad Plahotniuc, reforma din educaţie făcută de Guvernul precedent afectează considerabil calitatea învăţământului, dar şi activitatea profesorilor. Liderul PDM a mai declarat că o altă problemă din domeniu, sesizată de cetăţeni, este programul şcolar supraîncărcat care creează o presiune asupra elevilor şi profesorilor.

Tot la şedinţă s-a discutat şi despre faptul că şoferii nu vor mai fi opriţi fără motiv de agenţii de patrulare. Preşedintele PDM a cerut ca executivul să pună capăt abuzurilor din partea inspectorilor din trafic. Solicitarea a venit după ce mai mulţi conducători auto au sesizat diferite cazuri de abuz din partea poliţiştilor de patrulare.

Iar premierul Pavel Filip s-a arătat indignat de activitatea Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației. În cadrul şedinţei Guvernului din această săptămână, premierul Pavel Filip a declarat că adminsitraţia instituţiei l-a mințit. Şeful Guvernului susţine că reprezentanţii ANRCETI i-au trimis o scrisoare prin care l-au anunţat că au monitorizat activitatea operatorilor de telefonie mobilă pentru a stabili de ce în anumite zone ale țării sunt probleme cu rețeaua. Potrivit lui Pavel Filip, acest lucru nu s-a întâmplat, însă, deoarece instituția nu dispune de echipamentul necesar. Indignat de această situaţie, premierul a cerut să fie creată o comisie de anchetă în acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu