Retrospectiva evenimentelor politice. Moţiune eşuată şi vizite importante la Chişinău

Embed:

Respingerea moţiunii de cenzură, iniţiată de PCRM împotriva Guvernului şi anularea de către Parlament a termenului de prescripţie în cazul violenţelor din aprilie 2009, sunt doar două dintre evenimentele care au marcat această săptămână. 

Luni, la Chişinău a venit ministrul de Externe al Canadei, John Baird şi cel al României, Titus Corlăţean. Cu o zi înainte, Moldova a fost vizitată şi de asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului american de stat, Victoria Nuland.

La începutul săptămânii, şeful Delegaţiei UE la Chişinău a prezentat raportul de progres al ţării noastre, pentru anul 2013. Cele mai importante realizări sunt parafarea Acordului de Asociere cu UE şi finalizarea procesului de liberalizare a regimului de vize. 

Joi, o nouă moţiune de cenzură iniţiată de PCRM împotriva guvernului a fost respinsă cu majoritatea voturilor. Tot atunci, premierul Iurie Leancă a declarat că deputatul Grigore Petrenco i-a ameninţat cu moartea pe ministrul de Externe, Natalia Gherman, şi pe viceministrul Economiei, Octavian Calmâc. 

Tot joi, a fost semnată decizia cu privire la eliminarea vizelor pentru moldoveni de către Preşedintele Parlamentului European şi reprezentantul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

Vineri, ministrul de Externe, Natalia Gherman s-a întâlnit la Moscova cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evoluţii din regiune şi perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

La sfârştiul săptămânii, Parlamentul a adoptat o hotărâre de anulare a termenului de prescripţie în cazul infracţiunilor comise în timpul violenţelor din aprilie 2009

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu