RETROSPECTIVA evenimentelor care au marcat această săptămână

Embed:

Săptămâna aceasta a fost marcată de declaraţia lui Vlad Filat, prin care acesta a anunţat că PLDM părăseşte Alianţa pentru Integrare Europeană, dar şi de demisia prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc. Tot în aceste zile am fost martorii unor descinderi ai ofiţerilor CNA la Fisc şi Guvern.

După ce a anulat şedinţa Guvernului, miercuri, liderul PLDM, Vlad Filat, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce părăseşte Alianţa pentru Integrare Europeană. Filat a optat pentru renegocierea acordului de constituire a AIE 2.

În replică, liderul PD, Marian Lupu, a declarat că Filat se face responsabil de distrugerea alianţei, iar în acest mod, încearcă să-şi ascundă propriile eşecuri. Liberalul Mihai Ghimpu a menţionat că nu renunţă la Alianţa celor trei partide şi i-a cerut lui Filat să-şi retragă declaraţia. Şi preşedintele Nicolae Timofti a reacţionat. Şeful statului i-a chemat pe cei trei la discuţii pe marginea situaţiei create.

Tot miercuri, în cadrul comisiei juridice, deputaţii PLDM şi PCRM au votat împreună pentru lichidarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, iar joi cele două formaţiuni au decis ca prima şedinţă din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului să aibă loc vineri. Asta chiar dacă democraţii şi liberalii au propus amânarea şedinţelor ca urmare a denunţării Acordului AIE.

Ieri, Vlad Plahotniuc şi-a anunţat demisia, după ce deputaţii liberal-democraţi, comunişti şi neafiliaţi au votat excluderea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Legislativului. Totodată, Plahotniuc i-a cerut premierului să-şi prezinte demisia în faţa parlamentarilor.

Săptămâna aceasta, opinia publică a aflat că numele unor miniştri figurează în calitate de bănuiţi în mai multe dosare penale. Este vorba de minsitrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa şi cel al Culturii, Boris Focşa.

Iar la final de săptămână, am fost martorii unor descinderi ale ofiţerilor CNA la Fisc şi Guvern. În urma percheziţiilor, şeful Fiscului, Nicolae Vicol, şi un ofiţer CNA au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă.

Tot ieri, la şedinţa plenară a fost audiat şi raportul final al Comisiei de anchetă pentru elucidarea incidentului din Pădurea Domnească, care a constat că vânătoarea a fost organizată la limita legii, cu muniţie nepotrivită şi oameni neinstruiţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu