Retrospectivă Eurovision! Iată evoluţia Moldovei în cei nouă ani de participare la concurs (VIDEO)

Embed:

Moldova a participat până acum de nouă ori la renumitul concurs Eurovision. Debutul a fost în 2005, la Kiev. Formaţia Zdob şi Zdub s-a clasat atunci pe locul şase. Iar piesa "Bunica bate toba" a adus ţării noastre şi cel mai bun rezultat până în prezent.

În 2006, ţara noastră a fost reprezentată la Eurovision de Arsenium, Natalia Gordienko şi rapperul român Connect-R. Aceştia au reuşit să obţină doar locul 20.

În 2007, Natalia Barbu cu melodia Fight s-a clasat pe locul 10.

La ediţia din 2008, Moldova a fost reprezentată la Belgrad de Geta Burlacu. Piesa nu a acumulat, însă, numărul necesar de voturi pentru a ajunge în finala concursului.

Anul următor, la Moscova, Nelly Ciobanu s-a clasat cu piesa „Hora din Moldova” pe locul 14.

În 2010, ţara noastră a fost reprezentată la Eurovision de formaţia SunStroke Project şi Olia Tira cu piesa "Run Away", obţinând locul 22 din 25.

În 2011, Zdubii au reprezentat pentru a doua oară ţara noastră la Eurovision. Dar nu au reuşit performanţa din 2005. Moldova s-a clasat atunci pe locul 12.

La ediţia din 2012 de la Baku, Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeny cu piesa "Lăutarul". Interpretul s-a clasat pe locul 11.

Iar anul trecut, Aliona Moon a obţinut la Malmo la fel locul 11.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu