RETRAGEREA TRUPELOR RUSE: OSCE îndeamnă Rusia să-şi retragă trupele din Moldova

Embed:

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa îndeamnă Rusia să-şi retragă complet militarii şi muniţiile de pe teritoriul Moldovei. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, o rezoluţie în acest sens a fost adoptată în cadrul celei de-a 28-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a OSCE de la Luxemburg.

În document se menţionează necesitatea transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă internaţională.   

Pe lângă asta, membrii Adunării Parlamentare a OSCE au subliniat şi progresele înregistrate în cadrul discuţiilor în formatul "5+2". De menţionat că anul trecut, la ONU a fost votată rezoluţia privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. Documentul, elaborat la iniţiativa guvernului Filip, a fost aprobat cu 64 de voturi pentru, 15 împotrivă şi 83 de abţineri.

Rusia ar fi trebuit să-şi retragă armata şi muniţiile din regiunea transnistreană încă din 1992, după semnarea acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiune.

Potrivit informaţiilor oficiale, în prezent, în stânga Nistrului sunt dislocaţi ilegal între 1500 şi 1700 de militari, iar în depozitele din Cobasna ar mai fi stocate 21 de mii de tone de muniţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu