Retragerea lui Marian Lupu: REACȚIA PDM în legătură cu declarațiile Maiei Sandu și ale lui Igor Dodon

Partidul Democrat din Moldova a luat act de modul eronat în care candidatul Maia Sandu a perceput retragerea lui Marian Lupu din competiția electorală:

Considerăm că este o reacție emotivă și inadecvată, care transmite un mesaj agresiv electoratului PDM și îl bulversează. Ne exprimăm speranța că electoratul nostru va trata cu înțelegere acest moment și va vota duminică în favoarea continuării parcursului european al Republicii Moldova.

Facem apel la responsabilitate și maturitate politică, la echilibru, la evitarea unor declarații tari, care ar putea demotiva electoratul pro-european.

Șansa victoriei curentului pro-european în fața pericolului reprezentat de o alternativă aventuroasă pentru Republica Moldova este ca toate forțele responsabile să susțină transparent aceasta cauză.

Acestea nu trebuie să pice în capcana de a căuta înțelesuri ascunse acolo unde ele nu există.

Solidaritatea pro-europeană trebuie să se manifeste dincolo de diferențele ideologice dintre partide, dincolo de simpatii sau antipatii personale.

Referitor la declarațiile și acuzațiile candidatului Igor Dodon, remarcăm panica și disperarea din spatele acestora, generate de faptul că a înțeles că va pierde alegerile. Argumentele lui Igor Dodon în campanie s-au bazat pe manipulari grosolane și minciuni.

Igor Dodon reprezintă trecutul, iar Republica Moldova trebuie să mizeze pe un viitor european.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu