Reținuți pe urme fierbinți! O femeie și un bărbat cercetaţi penal pentru furt (VIDEO)

Embed:

Măsurile specializate de combatere şi prevenire a furturilor din buzunare au luat amploare, întrucât transportul public urban, centrele şi pieţele comerciale sunt aglomerate în această perioadă.

În acest context ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău sunt antrenaţi zilnic în locurile unde pot apărea hoţii de buzunare.

Astfel, pe urme fierbinţi a fost reţinută o femeie în vârstă de 36 ani, fiind supectată de pungăşie. Suspecta ar fi sustras din geanta unei doamne de 34 ani, portmoneul cu bani în sumă de 1.000 lei, în timp ce se deplasau cu maxi-taxi de pe ruta 103.

Conform informaţiilor constatate, imediat după furt a coborât la staţie, fiind surprinsă de camerele de supraveghere instalate în apropiere.

Iar un individ în vârstă de 37 ani a fost reţinut de un bărbat de 34 ani, după ce a depistat că i-ar fi sustras din buzunar portmoneul cu bani în sumă de 450 lei, în timp ce se deplasau cu maxi-taxi de pe ruta 121.

La faţa locului fiind solicitat un echipaj al Batalionului Reacţionare Operativă al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, care a fost încătuşat şi escortat la Inspectorat pentru audieri.

În ambele cazuri suspecţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru pungăşie. Ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13.000 lei la 17.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei reaminteşte cetăţenilor, să acorde atenţie sporită şi să asigure corespunzător bunurile personale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu