REŢINUŢI ÎN FLAGRANT de ofiţerii SPIA şi CNA. Motivul pentru care au cerut mită de 250 de euro

Doi bărbați din municipiul Chișinău au fost reținuți de ofițerii SPIA de comun cu cei ai CNA, Direcției Inspectare Efectiv a IGP și procurorii anticorupție, aceștia fiind cercetați penal pentru trafic de influență.

Potrivit informației, bărbații au pretins 250 de euro de la denunțător, susținând că au influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de poliție Ciocana al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, pentru a-i determina pe aceștia să-l absolvească de la răspunderea contravențională, care ar putea recalificată în infracțiune de ordin penal.

Bănuiții au fost reținuți în flagrant delict, ieri, în momentul în care primeau suma de 250 de euro, bani transmiși sub controlul angajaților SPIA al MAI.

Actualmente, cei doi bănuiți sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă.

Urmează a fi continuate acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii, în scopul stabilirii şi  altor persoane implicate în acest caz.

Pentru o astfel de infracțiune, legislația penală a Republicii Moldova prevede o amendă în mărime de până la 4000 u.c. sau pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu