Reţineri în masă în urma protestelor desfăşurate în mai multe oraşe din Kazahstan

Embed:

Reţineri în masă în urma unor proteste neautorizate desfăşurate în mai multe oraşe din Kazahstan. 57 de oameni au fost ridicaţi de poliţie în Nur-Sultan, Almatî şi Șîmkent. Printre cei reţinuţi sunt adolescenţi, vârstnici şi chiar simpli trecători.

O minoră a fost urcată într-o maşină de poliţiei în timp ce se ducea la un magazin împreună cu mama şi surorile ei mai mici.

Poliţiştii au reţinut şi mai mulţi pensionari, care au fost urcaţi cu forţa în autocar.

Câţiva dintre cei urcaţi în autobuzele poliţiştilor au încercat să fugă. Un bărbat a reuşit să iasă după ce a spart un geam cu piciorul.

Printre cei reţinuţi sunt şi doi bărbaţi care susţin că se plimbau prin centrul capitalei atunci când, pe neaşteptate, de ei s-a apropiat un grup de poliţişti: "Nu ştim pentru ce am fost reţinuţi. Ne plimbăm, eram împreună cu fostul meu coleg".

Autorităţile le-au cerut oamenilor să fie responsabili şi să nu iasă la proteste neautorizate: "Îi avertizez pe toţi cei prezenţi despre faptul că ar putea să răspundă în faţa legii".

Oamenii au protestat faţă de intenţia autorităţilor kazahe de a autoriza construcţia în ţară a 55 de uzine chinezeşti. Manifestanţii cred că astfel, China îşi va creşte influenţa economică în Kazahstan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu