Reșetnicov "vrea capul" ministrului de Interne. Roibu: Sunt prea serios ca să-i accept ironizările

Embed:

Deputatul PCRM Artur Reșetnicov aşteaptă demisia ministrului de Interne, Alexei Roibu. Reșetnicov spune că Roibu ar trebui să renunțe la fotoliu pentru că este responsabil indirect de creșterea semnificativă a numărului de crime, care au loc zilnic în țară. Declaraţiile au fost făcute astăzi, după ce ministrul Roibu a prezentat în Comisia pentru securitate naţională, un raport privind situaţia criminogenă din Moldova.

”Ori domnul Roibu cunoaște care sunt adevăratele cifre ale criminalității și nu vrea să le prezinte, pentru că MAI este politizat, ori nu le cunoaște. În fruntea MAI este cel mai slab ministru din istoria acestei instituții, de aceea, așteptăm demisia sa onorabilă”, a declarat Artur Reștenicov.

În acelaşi timp, ministrul Roibu recunoaște existenţa unor probleme la capitolul prevenirii crimelor, dar nu vede niciun motiv pentru a-și da demisia.

”Nu, nu o să-mi dau demisia, dacă o cere Reșetnicov, din contra, o să muncesc mai bine. Da, recunoaștem că sunt rezerve la caitopul prevenierea crimelor. Tocmai de aceea și am convenit asupra unor noi măsuri, care se impun”, a spus Alexei Roibu.

Deputatul comunist a zis în glumă că ministrul de Interne ar merita Distincția de Stat pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţie la asigurarea securităţii statului şi înalt profesionalism.

În replică, Alexei Roibu a precizat: ”Sunt prea serios ca să accept ironizările lui Reștnicov”.

Amintim că, ministrul Afacerilor Interne a prezentat, astăzi, în faţa Comisiei pentru Securitate Naţională, un raport cu privire la situaţia criminogenă din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu