Reşetnicov: Audierile seamănă cu un spectacol cu doi regizori. Vom afla mai târziu cine sunt aceştia

Embed:

Audierile pe marginea atacurilor raider ce se desfăşoară în cadrul Comisiei de securitate naţională, apărare şi ordine publică sunt o formalitate. Cel puţin, aşa declară deputatul comunist Artur Reştnicov, membru al acestei comisii. "Eu cred că organele trebuie să-şi facă treaba bine şi să afle adevărul, dar nu ceea ce se face acum", a declarat deputatul comunist într-o pauză.

Mai mult, Artur Reşetnicov susţine că audierile seamănă mai mult a teatru. "Este un spectacol nu cu un regizor, dar cu doi. Vom afla mai târziu cine sunt aceştia", a spus deputatul fără specifica cine crede că ar fi cei doi regizori.

Amintim că audierile pe marginea atacurilor raider înregistrate la patru bănci din ţară şi o companie de asigurări au început la începutul acestei săptămâni, în cadrul Comisiei economie, buget şi finanţe. Atunci reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au audiat șefii de la Comisia Naţională a Pieţei Financiare şi Banca Naţională a Moldovei.

În urma primelor audieri, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a declarat că, deocamdată, există mai mult semne de întrebare decât răspunsuri. La rândul lor, democraţii şi liberalii au spus că este vorba despre un conflict între acţionarii băncilor şi nu de un atac de tip raider.

Astăzi sunt audiaţi procurorul general, reprezentanţii Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai Ministerului de Interne şi cei ai Centrului Anticorupţie. Şedinţa continuă şi are loc cu uşile închise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu