Reputatul chirurg Vladimir Hotineanu a fost condus astăzi pe ultimul drum

Reputatul chirurg Vladimir Hotineanu a fost condus astăzi pe ultimul drum. Fostul deputat și ministrul al Sănătății îşi va dormi somnul de veci la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

Sute de oameni printre care rude, prieteni şi colegi de breaslă au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Slujba de înmormântare a fost ţinută de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Moldovei, Vladimir.


ADRIAN TĂNASE, doctor habilitat în medicină: "A plecat în lumea celor drepţi abia după ce a reuşit să creeze apogeul în clinica lui. A fost omul care a implementat pentru prima dată transplantul de ficat hepatic. Va fi mereu acel profesor care este nu numai chirurg, dar şi un om de artă, de viziuni."

EVA GUDUMAC, academician, coleg de breaslă: "A adus un mare raport sănătăţii şi naţiunii noastre. Este o zi tristă, când pleacă de printre noi un chirurg, un mare savant, care s-a dedicat întotdeauna la maxim."

"Am trăit împreună clipe pe care n-am să le uit niciodată şi care ne-au legat pentru totdeauna. Ultima realizare a lui, ne-a arătat o altă faţă a lui Hotineanu, una pe care niciodată nu a bănuit-o şi anume dragostea lui a scrie."

Medicii de la Spitalul Clinic Republican, unde a lucrat, şi-l amintesc plin de viață, mereu gata să ajute.

GRIGORE IVANCOV, chirurg, Spitalul Clinic Republican: "El este omul care personal mie, dar şi la mulţi-mulţi alţii, ne-a pus bisturiul în mână, ne-a învăţat meseria de chirurg.

ALEXANDRU TVERDOHLEB chirurg, Spitalul Clinic Republican: "Întotdeauna a fost o persoană cu inimă mare, un om care a acceptat şi omul bolnav, şi un tânăr savant, şi un tânăr chirurg." 

ALEXANDRU ELIADE, Şef de studii Catedra chirurgie: "Domnul academician Hotineanu a fost, este şi va rămâne o legendă a chirurgiei naţionale. S-a manifestat ca un pedagog înţelept, ca un chirurg de performanţă."

Vladimir Hotineanu a fost ministru al sănătăţii în perioada 2009-2011, şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 2014 şi 2019.

loading...

Lasă un comentariu