Republica Moldova va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Ţara va fi reprezentată de doi sportivi

Embed:
Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de doar 2 sportivi. La evenimentul care va începe pe 9 februarie la Pyeongchang va participa Cristopher Hoerl, un ex-component al naționalei Austriei de schi alpin ce reprezintă Republica Moldova pe arena internaţională de un an și jumătate.

Hoerl este al nouălea sportiv naturalizat ce ne va reprezenta ţara la Jocurile Olimpice de iarnă. Al doilea sportiv moldovean calificat la Olimpiadă este Nicolae Gaiduc. Acesta va concura în proba de schi fond.

"Cred că sportivul din proba de schi alpin este mai valoros, dar am mai spus că mari aluzii sau aspiraţii nu avem, pentru că ne dăm foarte bine seama de concurenţa mondială",a spus Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

Republica Moldova participă la Jocurile Olimpice de iarnă din 1994. Cei mai mulţi reprezentanţi i-a avut în 2010, la ediția de la Vancouver - 7 sportivi.

Natalia Levcenkova este sportiva ce a obţinut cel mai bun rezultat pentru "tricolor" la Jocurile Olimpice de iarnă.

La ediţia din 2006 de la Torino, biatlonista originară din Rusia s-a clasat pe locul 8 în cursa de 15 kilometri individual.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu