Republica Moldova va continua să coopereze cu Croaţia pentru dezvoltarea investiţiilor reciproce

Moldova şi Croaţia au semnat astăzi un protocol prin care continuă să-şi protejeze şi promoveze reciproc investiţiile.

Protocolul semnat  prevede modificarea articolului privind ”tratamentul național și tratamentul națiunii celei mai favorizate pentru investitorii ambelor părți”, precum și includerea articolului cu privire la ”interesele esențiale de securitate”.

Astfel, părțile și-au exprimat interesul în intensificarea cooperării economice moldo-croate și valorificarea potențialului existent, precum și creșterea investițiilor reciproce.

Ministrul Chiril Gaburici și Ambasadorul Davor Vidiš au optat pentru continuarea relațiilor economice prospere între Republica Moldova și Republica Croația, iar cu acestă ocazie Davor Vidiš l-a felicitat pe Chiril Gaburici și i-a urat succes în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerțului moldo-croat în ianuarie-noiembrie 2017 a înregistrat 2,7 milioane de dolari, în creștere cu 37,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. În Republica Moldova sunt înregistrate 13 întreprinderi cu capital croat în valoare de 14,2 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu