Republica Moldova şi-a numit ambasadori în Danemarca, Croaţia şi Slovenia

Printr-o decizie a Guvernului, cabinetul de miniştri a aprobat astăzi, 23 martie, numirea ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germană, Aureliu Ciocoi, în funcţia de ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Danemarcii prin cumul, cu reşedinţa la Berlin.

Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, Alexandru Codreanu, ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Ungară, a fost numit în funcţia de ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova, în Bosnia şi Herţegovina, Republica Slovenia şi Republica Croaţia precum şi reprezentant al Republicii Moldova pe lângă Comisia Dunăii, prin cumul, cu reşedinţa la Budapesta.

Amintim că Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a declarat, în cadrul unei conferinţe, că Moldova a solicitat acordul mai multor ţări pentru persoanele desemnate în calitate de ambasadori.

Leancă şi-a exprimat speranţa că primii ambasadori ai Republicii Moldova vor putea pleca deja în luna iunie în ţările în care vor fi acreditaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu