Republica Moldova deschide consulat la Timișoara

Autoritățile din țara noastră și cele de peste Prut au decis să inaugureze, pe 31 august, noul consulat al Republicii Moldova în România - la Timişoara.

Misiunea diplomatică va avea drept scop promovarea imaginii Republicii Moldova şi intensificarea relaţiilor comerciale, și culturale cu regiunea de vest a României. Reprezentanța diplomatică de la Timişoara nu va presta servicii consulare (adică nu va perfecta acte, documente notariale), decât doar în situaţii exclusive cu acceptul şi la indicaţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Sediul misiunii se va afla pe Bulevardul Revoluţiei din 1989, nr. 20 (în incinta fostului Palat al Copiilor din Timișoara). Funcția de consul în această regiune i-a revenit profesorului universitar Silviu Sofronie, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Toate cheltuielile legate de înfiinţarea, activitatea consulatului, îndeplinirea atribuţiilor sale oficiale şi de reprezentare a intereselor Republicii Moldova sunt suportate de către consulul onorific.

Republica Moldova are în România doua consulate generale - la București și Iași.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu