Republica Moldova ar putea găzdui în anul 2019 Campionatele Mondiale de lupte libere şi greco-romane

Republica Moldova ar putea găzdui în anul 2019 Campionatele Mondiale de lupte libere şi greco-romane rezervat sportivilor până la 20 de ani.

Pentru organizarea aceastei competiţii de anvergură Chişinăul are drept contracandidat capitala Ungariei,oraşul Budapesta.

În următoarele săptămâni în Moldova vor sosi oficialii forului european şi internaţional pentru a inspecta edificiile sportive.

"Faptul că am ajuns în finală este o victorie, dar eu sunt convins la 95 la sută că o să câştigăm. De ce? De acea că avem o faţă frumoasă şi bună cu mulţi oameni buni",a spus Victor Peicov, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte.

Totodată, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Victor Peicov, recunoaşte ca în prezent Moldova nu este pregătită pentru a desfăşura asemenea competiţie.

"Noi suntem încă gata. Nu putem să ne oprim, trebuie să facem un fel de anunţ ca să putem să petrecem", a spus Victor Peicov, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte.

Decizia finală referitor la desemnarea gazdei Campionatulelor Mondiale din 2019 va fi luată în luna aprilie la Congresul Federaţiei Europene de lupte, ce se va desfăşura în Serbia.

În turneul ce s-ar putea disputa la Chişinău vor lupta pentru medalii circa 500 de sportivi din 200 de ţări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu