Republica Moldova - o ţară mică, dar cu talente mari! Iată cine sunt moldovenii care ne-au dus faima în întreaga lume

Embed:

Avem o ţară mică, dar ne putem mândri cu talente mari. De-a lungul timpului, zeci de moldoveni ne-au dus faima peste hotare. Ei au reuşit să devină cartea de vizită a Moldovei şi să ajungă celebri în întreaga lume.

Eugen Doga şi Emil Loteanu au fost o echipă de succes. Mai mulţi ani cei doi maeştri au realizat un produs cinematografic de nivel internaţional. Filmele regizate de Loteanu şi coloanele sonore semnate de Doga vor rămâne de neuitat.

Un simbol va rămâne şi celebra trupă Contemporanul, ulterior Noroc, condusă de regretatul Mihai Dolgan.

Sofia Rotaru continuă să fie apreciată în tot spaţiul post sovietic şi adună mii de fani la concertele sale.

Sopranele Maria Bieşu, Valentina Naforniţă şi Maria Cebotari ne-au dus faima în lume şi au cântat pe cele mai faimoase scene.

Şi poezia de acasă nu poate fi uitată. Grigore Vieru rămâne cel mai iubit poet, dar şi un mesager de onoare al ţării noastre.

Şi sportul are cu ce se mândri. Mai mulţi tineri moldoveni au obţinut lauri şi sunt vânaţi de cele mai faimoase cluburi din lume. Tudor Casapu a obţinut în 1992 aurul la Olimpiada din Barcelona, iar şcoala moldovenească de haltere este recunoscută în întreaga lume.

La capitolul femei frumoase, modelele din Moldova fac senzaţie pe plan internaţional. Alexandra Ţurcan, Xenia Deli, Nadejda Savcova, Olga Verdeş sunt doar câteva tinere care au contracte cu cele mai renumite case de modă din lume.

Iar Dan Bălan este cel mai de succes artist pop din Moldova. Piesele lui sunt în top şi peste ocean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu