Reproşuri şi glume haioase între deputaţi înainte de ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (VIDEO)

Embed:

Deputaţii nu au ezitat nici astăzi să-şi facă reproşuri şi glume haioase. Schimbul de replici s-a produs atunci când cei din majoritatea parlamentară au încercat să-i convingă pe deputaţii din opoziţie să voteze pentru ratificarea Acordului de Asociere.  

"Există trimişii cuiva care încearcă să convingă poporul despre fericirea care ne aşteaptă dincolo de Ural, dacă vom adera la Uniunea Vamală. Ei preferă locurile de vacanţă în munţii din Austria, plajele din Grecia, Italia, Spania şi nu Colîma, Surgut sau Geskasgan. În clipele de respiro savurează câte un păhărel de wisky şi nicidecum nu câte o cană de cumîs", a declarat deputatul PLDM Tudor Deliu.

Hohote de râs a stârnit şi replica deputatului PLDM, Valeriu Ghileţchi.  

"Aşa vorbeşte Domnul despre prorocii cei care rătăcesc pe poporul meu, care, dacă au de muşcat ceva cu dinţii, vestesc pacea, iar dacă nu li se pune nimic în gură, vestesc războiul sfânt. Este evident motivul de ce ei declară astăzi război sfânt", a spus Valeriu Ghileţchi.  

"Eu înțeleg de ce v-ați grăbit. Aveți un vis și vorba ceea în rusă – sbâlasi mecita, puncte puncte. Voi știți mai departe ce urmează", a menţionat deputatul Igor Dodon.

"Dle Dodon! Constat că vă enervați. Știam că sunteți un om calm de obicei și în anumite limite. Asta înseamnă că sunteți disperat, domnule Dodon și îmi pare rău", a spus premierul Iurie Leancă.

Şi liberalul Mihai Ghimpu a venit cu replici la adresa celor care nu au fost de acord cu ratificarea Acordului de Asociere.

"Lumea vrea în Europa, dar bidonii vor în.... Siberia. Cred că o să găsiţi rima", a spus deputatul Mihai Ghimpu.

Nici liderul comunist Vladimir Voronin nu a scăpat de replicile deputaţilor din majoritatea parlamentară. 

"Voronin îşi permite să închirieze un avion cu 20 000 de euro, să plece la odihnă la cele mai luxoase staţiuni balneare şi acolo să-şi odihnească oasele. Vreau să vă întreb domnule prim-ministru pentru că se fac speculaţii. Când oamenii simpli, pensionarii, care au salarii mici vor beneficia de acest Acord?", a întrebat deputatul Partidului Liberal Reformator Valeriu Saharneanu.

"Credeam că mă întrebaţi când cetăţeanul simplu va putea închiria un avion. Eu sper că o să ajungem la această situaţie, dar o să dureze", a conchis premierul Iurie Leancă.

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost ratificat cu votul a 59 de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu