Reprezentantul special al ONU, nemulţumit de situaţia din Siria

Embed:

Reprezentantul special al ONU şi al Ligii Arabe în Siria, Kofi Annan, şi-a exprimat dezamăgirea că violenţele din această ţară continuă. Totodată, Annan nu recunoaşte că planul de încetare a focului a eşuat.

"Suntem nemulţumiţi de faptul că violenţele şi omorurile continuă. Consiliul şi ţările implicate în rezolvarea conflictului trebuie să găsească o soluţie", a declarat reprezentantul Naţiunilor Unite şi al Ligii Arabe în Siria.

În acelaşi timp, la Geneva a avut loc o sesiune specială a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, unde oficialii americani i-au acuzat pe cei sirieni de abuz de putere şi crime odioase.

"Mesajul nostru este foarte clar. Crimele odioase şi abuzurile asupra poporului sirian trebuie să înceteze, iar persoanele vinovate trebuie să fie identificate şi acuzate. Este momentul adevărului pentru comunitatea internaţională, în special pentru membrii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care nu sprijină această rezoluţie", Eileen Donahoe, ambasadorul SUA la ONU.

Anterior, oficialii de la Damasc au declarat că rebelii sunt vinovaţi de uciderea a peste 100 de oameni în oraşul Houla, iar prin aceste acţiuni, Armata Liberă Siriană încearcă să provoace o intervenţie internaţională.

În urma masacrului comis săptămâna trecută, forţele rebele au dat preşedintelui Bashar al-Assad un ultimatum privind încetarea violenţelor. În caz contrar, Armata Liberă Siriană va relua operaţiunile militare împotriva regimului de la Damasc. Termenul-limită expiră astăzi. Potrivit ultimelor date prezentate de observatorul sirian al Drepturilor Omului, 13.400 de oameni au murit de la începutul revoltelor în această ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu