Reprezentantul Europol: Au trecut vremurile când traficanţii de droguri puteau acţiona astfel

Embed:

Timpurile când grupările infracţionale puteau acţiona liber în Uniunea Europeană şi Moldova au trecut, la fel cum a trecut şi timpurile când nu erau destule posibilităţi ca forţele de ordine din Moldova să colaboreze cu cele din alte state din Europa pentru anumite cazuri. Este declaraţia făcută de reprezentantul Europol pe probleme de criminalitate organizată est-europeană, Dorian Juverdean, care a asigurat colaborarea instituţională a INI şi forţele de ordine din Europa în dosarul "Borman"

CITEŞTE ŞI: Dosarul Borman: Interlopul Oleg Pruteanu a creat o adevărată reţea internaţională de trafic de droguri

"Vremurile în care astfel de grupuri puteau acţiona în Uniunea Europeană şi în Republica Moldova au trecut. E un mesaj pe care îl transmitem foarte clar. Vremurile în care nu existau posibilităţi tehnice au trecut. Europol este agenţia de aplicare a legii a UE şi are atribuţia de a asigura sprijin în investigaţiile statelor membre pentru combaterea criminalităţilor grave. Avem la îndemână o serie largă de produse şi servicii pe care le putem oferi", a spus reprezentantul Europol, Dorian Juverdean.

Potrivit lui Jurverdean, activităţile infracţionale ale grupării Borman au afectat nu doar interesele Republicii Moldova, ci şi au afectat bunul mers al lucrurilor în multe state ale UE.

"Membrii acestei grupări au desfăşurat activităţi infracţionale de o gravitate deosebită, aducând prejudicii foarte mari multor state. Nu este interesul doar autorităţilor din Molodova, ci şi a statelor din UE să intervină, să conlucreze şi să facă schimb de informaţii de claritate, să investească în combaterea activităţilor infracţionale ale acestor grupări", a spus Dorian Juverdean. 

"Ne dorim să dezvoltăm pe mai departe o astfel de colaborare. Suntem în legătură cu colegii moldoveni, care sunt parteneri de nădejde care ne-au demonstrat că pot lucra de la egal la egal cu cei mai buni profesionişti din UE", a mai declarat reprezentantul Europol pe probleme de criminalitate organizată est-europeană, Dorian Juverdean.

PUBLIKA.MD aminteşte că liderul lumii interlope Oleg Pruteanu, alias Borman, a fost reţinut de procurorii pentru cauze speciale în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţie. Împreună cu Pruteanu au mai fost reţinuţi şi alţi membri ai grupării.

Pruteanu este acuzat de crearea şi conducerea unei reţele internaţionale de trafic de droguri în proporţii deosebit de mari. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu