Reprezentanţii Statelor Unite şi Coreii de Nord au făcut schimb de acuzaţii şi ameninţări, în cadrul reuniunii ASEAN

Embed:

Acuzaţii, replici şi ameninţări între reprezentanţii Statelor Unite şi Coreii de Nord, în cadrul reuniunii Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est. Hillary Clinton, ajunsă ieri la Hanoi, a declarat că Guvernul de la Phenian manifestă un comportament periculos.

Coreea de Nord ar trebui să renunţe la provocaţii, dacă doreşte o îmbunătăţire a relaţiilor cu SUA şi statele vecine, a adăugat secretarul american de Stat. Clinton a spus că securitatea în zona peninsulei Coreea depinde de capacitatea Coreea de Nord "izolată şi militaristă" de a-şi schimba cursul politicii.

În replică, secretarul de presă al delegaţiei de la Phenian a declarat că Guvernul său va reacţiona "fizic şi războinic" împotriva noilor sancţiuni americane. Diplomatul nord-coreean a adăugat că "nu mai suntem în secolul 19, când diplomaţia avea o poziţie de putere". Mai mult, delegaţia Coreii de Nord a declarat că exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreii de Sud, programate pentru 25 iulie reprezintă o ameninţare împotriva suveranităţii sale, dar şi a întregii regiuni asiatice.

Reprezentanţii a 27 de state s-au întrunit în capitala vietnameză Hanoi, în ultima zi a forumului geo-politic şi economic. Reuniunea de la Hanoi vine la doar câteva zile, după ce SUA a impus noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian.

loading...

Lasă un comentariu