Reprezentanţii Poliției din Qatar în vizită la IGP. Subiectele abordate în timpul întrevederii

Şeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, și șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, au avut o întrevedere de lucru cu membrii unei delegații a Poliției din Qatar, ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, dar și alți reprezentanți ai Ambasadei.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte, precum: sistemul de pregătire profesională a polițiștilor, conceptul de activitate polițienească comunitară, prevenirea și combaterea corupției, managementul apelurilor de urgență, securitatea rutieră, combaterea crimelor cibernetice, dar și expertiza criminalistică.

"Suntem într-un proces amplu de reformă instituțională, experiența omologilor din Qatar în domenii precum: instruirea professională a polițiștilor, siguranța rutieră, dar și combaterea crimelor cibernetice este foarte importantă pentru noi", a declarat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

De asemenea, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a remercat că combaterea crimelor cibernetice este o prioritate pentru Poliția Republicii Moldova, iar consolidarea capacităților polițienești de a preveni jocurile periculoase pe internet, inclusiv siguranța online în rândul tinerilor este o problemă actuală cu care se confruntă Poliția Națională.

Atât membrii delegației cât și reprezentanții de rang înalt ai Ambasadei Qatar în RM au salutat deschiderea conducerii IGP și au dat asigurări că partea qatareză va susține Poliția Republicii Moldova în procesul de implementare a Strategiei de Dezvoltare a Poliției printr-un dialog de cooperare sustenabil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu