Reprezentanţii PLDM, PD şi PL au plecat de la negocieri cu temă pentru acasă

Embed:

Discuţiile în cea de-a doua zi de negocieri au fost colegiale şi constructive. Acest lucru l-au declarat reprezentanţii partidelor, delegaţi ca negociatori. Totodată, cele trei partide au plecat şi cu o temă pentru acasă, care urmează să fie discutată la partide.

"Consider că am păşit cu dreptul în aceste negocieri. Plecăm la partide să discutăm toate acele elemente. Pentru a nu strica mersul negocierilor, nu vom spune detalii. A fost un ton colegial, serios, avem tema pentru acasă. Tema pentru acasă este să discutăm la partide elementele care au fost dezbătute astăzi. Scopul e să îmbunătăţim comunicarea în Alianţă", a declarat deputatul PL Corina Fusu.

"Am discutat un număr mare de subiecte. Temele pentru acasă au fost stabilite. Nu putem intra în detalii. Ceea ce pot să confirm este că discuţiile sunt constructive", a spus vicepreşedintele PD Igor Corman.

"Am avut o şedinţă destul de productivă. Am efectuat o analiză a proceselor decizionale. Urmează să consultăm partidele noastre şi vom veni cu anumite concluzii. Dinamica este destul de bună", a menţionat vicepreşedintele PLDM Vadim Pistrinciuc.

În timp ce reprezentanţii partidelor din fosta alianţă caută soluţii, opoziţia este sceptică în privinţa creării unei noi coaliţii.

"Chiar şi dacă vor lipi înapoi un ulcior stricat, acesta nu va fi pe mult timp. O lună, două, trei, mai mult n-o să aibă, căci ei nu sunt capabili să conducă cu ţara", a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Discuţiile dintre reprezentanţii PLDM, PD şi PL în vederea creării unei noi coaliţii de guvernare au demarat miercuri.

Publika.md aminteşte că reprezentanţii PLDM, PD şi PL s-au întrunit ieri, în cadrul primei runde de negocieri, în vederea creării unei noi majorităţi parlamentare şi desemnării unui nou Executiv. După negocieri, reprezentanţii partidelor au declarat că a fost stabilită agenda, iar întâlnirile vor fi zilnice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu