Reprezentanții PAS şi PPDA au fugit de Tineretul Democrat, după ce au fost întrebaţi despre finanţarea lor din sursele ilegale de către oligarhii străini certaţi cu legea

Embed:

Câteva zeci de reprezentanţi ai partidelor PAS şi PPDA au fugit astăzi de tinerii democraţi care au venit să le ceară socoteală că sunt finanţaţi din surse ilegale de către oligarhi dubioşi de peste hotare. Aceştia le-au cerut celor de la PAS şi PPDA să nu se mai ascundă în umbra faptului că sunt pro-europeni, acuzându-i că sunt o jucărie a Kremlinului. S-a întâmplat în faţa Parlamentului, acolo unde peste două sute de tineri democraţi le-au amintit celor din PAS că liderul lor este implicat în furtul banilor de la Banca de Economii.

Susținătorii PAS și PPDA, în jur de 30 de oameni, au fugit atunci când tinerii democrați au venit în fața Parlamentului.

"– De ce ați plecat din fața Parlamentului? – De ce am plecat? Pentru că a fost suficient să ne manifestăm în fața Parlamentului", a menţionat președintele PPDA, Andrei Năstase.

Tinerii democraţi le-au reproşat celor din binomul PAS-PPDA că trăiesc şi fac propagandă din finanţările unor oligarhi străini dubioşi:

"Atragem atenția oamenilor asupra faptului că partidele din opoziție sunt sponsorizate netransparent și sunt dovezi care demonstrează că ei sunt sponsorizați, inclusiv, din banii oligarhului din Kazahstan Ablyazov".

"Protestăm împotriva Maiei Sandu și Andrei Năstase, pentru că primesc niște finanțări din Rusia, niște finanțări dubioase și care cred că le folosesc nu în scopurile cetățenilor din Republica Moldova, dar în scopul de a face propagandă în Republica Moldova de a veni la putere și a distruge țara".

"Vrem să nu se mai ascundă în umbra faptului că sunt pro-europeni, dar de fapt sunt o jucărie a Kremlinului".

Tinerii au mai menționat că banii furați de la BEM sunt folosiți de partidele de opoziție pentru a plăti așa-numiți experți care să manipuleze opinia publică.

"Miliardul trebuie căutat la Natalia Morari, la Angela Gonța, în sediul PLDM, la Maia Sandu, la Andrei Năstase, pentru că oamenii nu sunt proști și înțeleg că nu poți să fii șomer de patru ani de zile, cum este Andrei Năstase, dar să trăiești pe picior mare. Doar copiii lui Andrei Năstase din Germania achită câte vreo 15 mii de euro pe lună", a subliniat Ion Harghel, vicepreședintele Tineretului Democrat.

"Știm pe ce bani trăiesc acești șomeri de lux din Republica Moldova și considerăm că gata, nu mai trebuie să se întâmple acest lucru. Trebuie să știe toată țara și ei inclusiv, că noi nu suntem atât de naivi și știm foarte bine din ce resurse își fac toate protestele și toate aceste acțiuni nocive. Considerăm acest binom PAS cu DA și împreună cu acest PLDM că sunt un binom absolut toxic pentru politicul din Republica Moldova", a menţionat Alexandru Cauia, președintele Organizației de Tineret a PDM.

Interpretul Pașa Parfeni, simpatizant al partidelor de opoziţie, s-a arătat nemulțumit de acțiunea tinerilor democrați. Aceştia l-au huiduit și l-au luat la rost, reproşându-i că a fost remunerat şi el la concerte din banii furaţi din Banca de Economii.

Ulterior, tinerii democraţi au plecat spre Guvern, unde au anunţat că pleacă susţinătorii PAS şi PPDA.

Apoi, manifestanții s-au îndreptat spre sediul Partidului Acțiune și Solidaritate. Reprezentanții formațiunii, însă, nu au ieșit să discute cu tinerii democrați, care și-au lăsat pancartele în fața clădirii.

Jurnaliştii de la Zeppelin au scris anterior că ONG-ul "Open Dialog", finanţat de controversatul oligarh kazah Muhtar Abliazov, a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon. Organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene.

Deși Maia Sandu a negat că i-au fost cumpărate bilete de călătorie, într-un interviu, şefa ONG-ului, Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti, a recunoscut că liderul PAS s-a deplasat la Bruxelles din banii fundației. Recent, la Varşovia, în cadrul unei dezbateri organizate sub egida OSCE, delegați din mai multe țări au acuzat fundația Open Dialog că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass.

Mai mult, s-a menționat că sub masca apărării democrației și drepturilor omului, ONG-ul condus de Kozlovska manipulează și folosește informații false pentru a influența deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European. Iar la sfârșitul lunii august, europarlamentarul român Andi Cristea a solicitat anchetarea surselor de finanțare a fundației.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu