Reprezentanţii partidelor extraparlamentare critică Guvernul

Embed:

Deşi în raportul prezentat de premierul Vlad Filat se spune că Executivul a reuşit să atingă cele mai multe dintre obiectivele stabilite, mulţi dintre politicieni, inclusiv cei din partidele extraparlamentare, critică Guvernul. Ei spun că situaţia s-a înrăutăţit de la începutul anului trecut, iar populaţia s-a confruntat cu majorarea preţurilor pentru produse şi servicii.

Atât liderul socialiştilor, Igor Dodon, cât şi preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat, Victor Ciobanu, spun că situaţia economică a ţării s-a înrăutăţit.

"Pe hârtie sunt întradevăr rezultate destul de bune, sunt cifre care denota creştere economică, mai mari decât în tările vecine. În realitate, marea majoritate a populaţiei simte că situaţia s-a înrăutăţit", a punctat Dodon.

"Toate aceste cifre nu fac decât să prezinte o realitate neadecvată la ceea ce vedem noi astăzi şi reformele care s-au făcut sau factorii pozitivi i-am putut vedea doar în relaţiile externe", a explicat Ciobanu.

Potrivit reprezentanţilor Partidului Social Democrat, actualul Guvern este unul antipopular. "Avem unul din cele mai proaste guverne din istoria Moldovei. Asta pentru că avem un guvern antipopular, un guvern care implementează măsuri doar la sarcinele impuse de FMI. Avem un guvern al carui stăpân este departe de Republica Moldova", a spus Sergiu Coropceanu.

Premierul Vlad Filat a prezentat un raport cu privire la activitatea Guvernului la un an de la învestirea în funcţie a actualei componenţe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu