Reprezentanţii minorităţilor sexuale acuză Biserica de "implicare în treburile guvernării"

Embed:

Mitropolia Moldovei nu vrea homosexuali în şcoli şi spitale. De aceea, vor trimite Parlamentului o solicitare de modificare a Legii cu privire la asigurarea egalităţii. Replica reprezentanţilor minorităţilor sexuale nu a întârziat. Ei au declarat că vor informa comunitatea internaţională despre tendinţele pe care le-au catalogat ca fiind discriminatorii.

"Declaraţia episcopului Marchel o catalogăm drept o imixtiune a Bisericii în treburile guvernării. Sperăm că politicienii vor da dovadă de suficientă înţelepciune pentru a nu se lăsa provocaţi", a declarat Anastasia Danilova, director adjunct Gender-Doc-M.

Şi afirmaţia episcopului Marchel precum că 92 la sută dintre homosexuali sunt purtători de HIV a fost crticiată dur.

"Declaraţia domnului Marchel este una defăimătoare. Dumnealui a spus că 92% din persoanele infectate cu virusul HIV sunt homosexuali, ceea ce este o minciună. Există date statistice ale Centrului Republican de SIDA potrivit cărora, din 7.000 de persoane infectate cu SIDA, 35 sunt homosexuali. Iar pentru această defăimare, domnul Marchel ar putea răspunde în judecată", a avertizat Anastasia Danilova.

Reprezentanţii minorităţilor sexuale invocă Legea cu privire la asigurarea egalităţii, adoptată de Parlament în luna mai. Documentul interzice discriminarea pe bază de orientare sexuală în domeniul angajării în muncă şi al ocupării forţei de muncă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu