Reprezentanţii justiţiei recunosc existenţa corupţiei în domeniu

Embed:

Reprezentanţii Justiţiei recunosc faptul că există multe probleme în domeniu, printre care şi corupţia, şi consideră că sunt necesare măsuri concrete pentru a îmbunătăţi situaţia.

Preşedintele Consiliului Suprem al Magistraturii, Nichifor Corochi, susţine că pentru a reda încrederea cetăţenilor în justiţie, trebuie să fie întreprinse acţiuni concrete.

"Eu cred că s-ar impune foarte multe măsuri, atât de aspect administrativ, cât şi de percepere, de promovare a Justiţiei, poate chiar de ridicare a prestigiului. Sunt întrebări mult mai complicate şi de mai multe dimensiuni. Noi suntem gata la discuţie, chiar şi să analizăm problemele elucidate şi aş spune, obiectiv reflectate şi analizate", a precizat Nichifor Corochi.

Opinia este împărtăşită şi de şeful Direcţia Urmărire Penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu.

"Avem o sarcină foarte grea, să obţinem totuşi, modificări la legislaţie care ne-ar permite să combatem corupţia în oricare instituţie s-ar afla. În aşa mod, funcţionarul care a fost depistat în acte de corupţie să nu mai activeze", a subliniat Bogdan Zumbreanu.

Potrivit participanţilor la sondajul Publika TV, realizat în cadrul campaniei “Nu dau, nu iau mită”, care s-a încheiat ieri, justiţia este domeniul cel mai corupt în Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu