Reprezentanţii CUC vor să ştie de ce ruşii au livrat Transnistriei 20 de camioane "Ural 4320"

Embed:

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control cere de la colegii săi ruşi explicaţii cu privire la livrarea către regiunea transnistreană a 20 de camioane "Ural 4320". Reprezentanţii ţării noastre califică acţiunile ruşilor drept ieşite din comun şi aşteaptă răspuns, timp de o săptămână.

Delegaţia Moldovei în Comisia Unificată de Control face trimitere la textul Acordului cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului transnistrean. Conform documentului, controlul asupra dotării pacificatorilor cu armament şi tehnică este exercitat de către Comisia Unificată de Control.

"Abia astăzi a fost expediat demersul, mai bine zis adresarea noastră. Răspunsul fireşte că nu a venit încă. "Ural 4320" este un camion de teren de mare tonaj. Este o situaţie ieşită din comun, deoarece am aflat despre aceasta din presă", a menţionat Ion Leahu membru CUC din partea Moldovei.

Despre livrarea camioanelor în Transnistria a comunicat anterior Serviciul de presă al Districtului Militar de Vest din cadrul Ministerului rus al Apărării. În comunicat se spune că tehnica este destinată transportării efectivului şi armamentului grupului operativ al trupelor ruseşti staţionate pe malul stâng al Nistrului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu